Tuinaanleg

Het is echt niet zo dat de aanleg van een tuin altijd in het voorjaar uitgevoerd moet worden. In principe kan dit gedurende het gehele jaar, als het maar niet te streng vriest, veel sneeuw ligt of te nat of te droog is. Ook in het najaar en in de winter kan er veel gedaan worden op het gebied van tuinaanleg. Hierbij neem ik de weersomstandigheden in deze seizoenen natuurlijk goed in acht.

De aanleg van uw tuin kan ook gespreid plaatsvinden. Voordeel hiervan is dat er dan meer dan voldoende tijd is om aandacht aan uw tuin te besteden. Ook bij een renovatie van de tuin waarbij materiaal en beplanting kan worden hergebruikt. Het voorjaar is nu eenmaal het drukste seizoen maar zelfs in dit jaargetijde kunnen niet alle werkzaamheden worden uitgevoerd doch is het verstandig daarmee te wachten.
Wilt u niet voor teleurstellingen komen te staan dan is het van belang dat uw tuin door een vakman wordt aangelegd. Met name goed grondwerk en bemesting zijn behoorlijk belangrijk en vormen de basis van elke tuin. Vaak wordt dit geheel niet of slecht uitgevoerd. Er zijn ook tientallen foto’s van aangelegde tuinen die door een specialist zijn uitgevoerd. Dus bekijk deze gerust!

Kosten besparen: Aanleg kosten kunnen bespaart worden door de vakman in te huren voor het uitleggen van beplanting volgens het beplantingsplan.